جمشید مغازهای دبیر انجمن صنفی صنایع بیسکویت، شیرینی و شکلات ایران: مجوز یک ساله، دست برگزارکنندگان نمایشگاه ها را بسته است
نمایشگاه های بین المللی و تخصصی همواره به عنوان کلید تولید در امر فروش، تولید، توزیع و صادرات مطرح بوده و ویترین صنایع محسوب می شوند. نمایشگاه شیرینی و شکلات نیز یکی از رویدادهای بزرگ و مهم نمایشگاهی ایران است که ویترین صنعت شیرینی و شکلات است و دستاوردهای بزرگی را در سه دهه اخیر داشته است.
جمشید مغازهای دبیر انجمن صنفی صنایع بیسکویت، شیرینی و شکلات ایران و برگزارکننده موفق نمایشگاه بین المللی شیرینی و شکلات ایران در گفت وگو با کتاب سال صنعت نمایشگاهی با اعلام این مطلب گفت: در سال ۱۴۰۱ نمایشگاه ها پر بار و خوب برگزار شد و نسبت به سال های شیوع کرونا، موفقیت آمیز بوده و دستاوردهای قابل توجهی داشت. در سال ۱۴۰۲ نیز برنامه هایی برای برگزاری گسترده نمایشگاه شیرینی و شکلات در سطحی بالاتر داریم و اگر محدودیتی از نظر فضا در میان نباشد، می توانیم این رویداد را به نحو احسن برگزار کنیم.
وی افزود: وقتی در یک فضای نسبتا محدود نمایشگاهی، شرکت کنندگان بسیار پر قدرت حاضر می شوند، طبیعی است که گفت وگوها، مذاکرات، آشنایی با تحولات بازار، دیدار باهمکاران و مشتریان و فروشندگان، امضای قراردادها، بازدید هیات های تجاری و متخصصان صورت می گیرد و این تحولات کارایی و بهره وری و دستاوردهای قابل توجهی را در چهار روز برگزاری نمایشگاه ها موجب می شود که مدت ها اثرگذار است و ارتباط های بسیاری را بین فعالان صنعتی و نمایشگاهی ایجاد میکند.
وی ادامه داد: نمایشگاه شیرینی و شکلات ایران به عنوان بزرگترین و تنها نمایشگاه تخصصی شکلات و شیرینی در منطقه است که با بیست و یک دوره برگزاری به یک برند معتبر بین المللی تبدیل شده است. مشارکت کنندگان این رویداد بزرگ، به صورت سالانه آخرين دستاوردها و نوآوري هاي صنعت شيريني و شكلات ايران را در زمینه تولیدات داخلی و صادرات در معرض دید مخاطبان قرار می دهند.
دبیر انجمن صنفی صنایع بیسکویت شیرینی و شکلات ایران با اشاره به تاریخچه ای از دستاورهای این رویداد اظهار داشت: بالغ بر بیست و یک سال است که در صنعت نمایشگاهی ایران فعالیت می کنیم و از آغاز برگزاری نمایشگاه های اختصاصی در تهران، نمایشگاه های صنعت شیرینی و شکلات را برگزار کردیم و طی این سالیان به یکی از نمایشگاه های موفق تبدیل شده است. ما از یک فضای دوهزار متری به یک مساحت پنجاه هزار متر مربعی رسیده ایم و در طی ادوار برگزاری نمایشگاه، شاهد استقبال بالای برندها و مخاطبان بوده ایم.
وی با بیان اینکه نمایشگاه ها ویترین صنعت هستند؛ تاکید کرد: اصولا نمایشگاه کلید تولید در امر فروش، تولید، توزیع و صادرات است.
جمشید مغازهای با اشاره به مشکلات برگزارکنندگان رویدادهای نمایشگاهی و تجاری در ایران خاطرنشان ساخت: از جمله چالش ها، بلاتکلیفی مجریان نمایشگاه ها است. متاسفانه همیشه مجری در تنگنای گرفتن مجوز بوده است. وضعیت و نحوه گرفتن مجوز باعث شده که فعالیت های نمایشگاهی ثبات لازم را نداشته باشد و مقطعی شود.
برنامه ما به جز یک مورد که مجوز چهارپنج ساله داشتیم و برنامه ریزی میکردیم و به سادگی می توانستیم شرکت کنندگان خارجی را انتخاب کنیم در بقیه سالها، مجوز ها یک ساله است و مجری ها بلاتکلیف هستند.در برخی موارد دست کارشناسان خود صنعت نیست یعنی مجری مرتبط با خود صنعت نیست و نمیتواند در بدنه نمایشگاه با سرعت و کیفیتی یک کارشناس این حوزه فعالیت داشته باشد.
وی افزود : در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ پاندمی کرونا کاهش یافته و ازبین رفته است. ما دوسال به خاطر شیوع کرونا، در تنگنای برگزاری نمایشگاه بودیم و طبیعتا نمایشگاه ها در حد مورد انتظار اجرا نشد. البته نمایشگاه ها برگزار شد اما از کیفیت لازم به خاطرعدم مشارکت تعداد زیادی از شرکت ها به دلیل کرونا برخوردار نبود.
مغازه ای با ارزیابی وضعیت صنعت نمایشگاهی در سال ۱۴۰۱ تصریح کرد: در سال ۱۴۰۱ نمایشگاه ها پر بار و خوب برگزار شد و موفقیت آمیز بود. در یک فضای نسبتا محدود، شرکت کنندگان بسیار پر قدرت حاضر شدند.
دبیر انجمن صنفی صنایع بیسکویت شیرینی و شکلات ایران گفت: متاسفانه بخاطر تحریم ها و نوسانات ارزی و گرانی مواد اولیه، و کمبود مواد اولیه خیلی از فعالان اقتصادی و تجاری تحت فشار هستند و با چنگ و دندان فعالیت خود را حفظ می کنند و ادامه حیات می دهند و به کارکنان خود حقوق و دستمزد پرداخت می کنند و کارگاه و کارخانه را سرپا نگه می دارند.
از جایی که صنعت ما در سبد مصرف مواد معیشتی نیست و لوکس محسوب می شود، سعی می کنند که ضمن بروز نگه داشتن آن، در زمینه صادرات هم فعالیت داشته باشند. امیدواریم این مشکلات حل شود و ما به روزهای رونق و صادرات بالا بازگردیم. مردم قدرت خرید کافی داشته باشند، قیمت ها و مواد اولیه و هزینه تولید در سطح مورد انتظار باشد و بازار با عرضه و تقاضای مناسب مواجه باشد. همچنین تولید کنندگان موفق بتوانند در شرایط کنونی، صادرات بیشتری داشته باشند.